Lak beschermingsmiddelen

Samenvatting van verschillende Lak beschermingsmiddelen voor de auto. Afhankelijk van je was gedrag, de staat van de auto en je budget zijn deze beschermingsmiddelen aan te bevelen. Immers door tekst en uitleg en ondersteuning houd je je auto in topconditie d.m.v. cosmetisch onderhoud. Met andere woorden optimaal genieten van je auto.

Aan de ene kant de softe oplossing van Sealant/wax en Polymeer coating en aan de andere kant de harde oplossing zoals keramisch als lakpantser. De lak beschermingsmiddelen die worden toegepast zijn o.a. de Keramische coatings van Xeon of IGL Coatings

Ten eerste, kies hier onder de coating van je keuze voor vergelijkende informatie. De glans van de lak komt namelijk niet alleen uit een potje wax maar is voor meer dan 95% afhankelijk van de ‘afwezigheid’ van krasjes. Ten tweede door middel van professioneel polijstwerk de lak beschermingsmiddelen daadkracht bij te zetten. De basis voor mooie goed onderhouden autolak. Ten derde lak beschermingsmiddelen zijn voorbestemd om een aantal processen uit te stellen.

Daarbij mag je denken aan, het tegengaan van verkleuring d.m.v. U.V licht, langere glansgraad van de blanke lak, makkelijker wassen. Net als vuil- en waterafstoting vergroten of de inbrandingstijd van vogelpoep uitstellen.  Door visetende vogels zoals reigers, meeuwen en aalscholvers.  Kortom kom gerust langs voor aanvullende informatie om uw keuze te vergemakkelijken.

Vervolgens het referentiekader.

Bij “harde” coating wordt namelijk gebruikt gemaakt van hardheid van de coating als referentiekader. Als referentiepunt kunnen verschillende schalen gebruikt worden. Wikipedia.  Bijvoorbeeld zoals de hardheid van potloden of karton. Ter illustratie de hardheidstest, die door Friedrich Mohs ontwikkeld werd, is de eerste bekende test om de bestendigheid tegen krassen te meten. Tot slot, de schaal van Mohs kan ook alleen als een relatieve schaal worden gezien bij de behandelingen met coatings.  Hier tevens een linkje over de oorsprong en ontwikkeling van auto lak.

Sealant / Wax

Carnauba) Waxen heb je in verschillende soorten en substanties, vaste wax of vloeibare.
Ook hierin heb je natuurlijke wax of synthetische, ook wel vaak sealant genoemd.
Waxen bieden een schermlaagje op je lak waardoor auto wassen en onderhouden makkelijker maakt.

Voordelen van wax.

Beschermlaag

Glans verhogend

Makkelijker wassen

Vuilafstotendheid

Standtijd van 1 tot 12 maanden (afhankelijk van omgangsvorm)

NIET Wasstraat bestendig (Levensduur verkortende)

Keramische Coating

Keramische coating is een heel ander soort product dan wax/ polymeer en hecht zich vaster op de lak, het gaat een reactie aan met de ondergrond en vormt een harde beschermlaag die veel duurzamer is dan wax/ polymeer.

Voordelen van keramische coating i.p.v. Wax / Polymeer.

Duurzaamheid 1.5 tot 6 jaar.

Minder onderhoud nodig

Minder gevoelig voor reinigingsmiddelen

Gladder resultaat

Behoudt langer de glans

Minder krasgevoelig

Werkt extra waterafstotend (Hydro fobisch)

Stand tijd 1.5 tot 6 jaar (afhankelijk van omgangsvorm)

NIET Wasstraat bestendig