Carcleaning

Carcleaning

Je autolak poetsen ook wel carcleaning genoemd. En is een onderdeel van de conditionering van je auto. De lak poetsen wordt uitgevoerd door bijvoorbeeld polijsten in een aantal stappen. Afhankelijk hoever de lak beschadigd is door (was) krassen en/of verkeerd poetsen  / autowassen en andere onvolkomenheden.

De glans van de lak komt niet alleen uit een potje wax maar is voor meer dan 95% afhankelijk van de 'afwezigheid' van krasjes. Deze fijne krasjes worden waskrassen of swirls en hologrammen genoemd. Vooral goed zichtbaar bij donkere lakken

in fel zonlicht als een soort spinnenweb, maar zijn niet voelbaar. Deze swirls & hologrammen beperken de glans van de lak omdat het licht verstrooid gereflecteerd wordt.

Wil je ook van deze krassen af? Pica Carcleaning & Detailing kan je hiermee helpen.

De meeste krasjes ontstaan door een verkeerde was en/of droog techniek. Krasveroorzaker nummer 1 is de door velen gebruikte huis, tuin en keukenspons. Ondanks goed uitspoelen zal er altijd enige vervuiling in de spons achter

blijven en tijdens het wassen lichte krasjes veroorzaken. Met de borstel uit de wasbox moet u ook oppassen, om over de wasstraat zelf maar te zwijgen, want compleet krasvrij machinaal wassen bestaat niet. Verkeerd (machinaal) poetsen en/of polijsten kan ook hologrammen  en poetsbanen veroorzaken. Vooral zeer goed zichtbaar in vol zonlicht bij donkere lakken.

Bij zo'n doffe en verweerde lak is gewoon poetsen niet voldoende, deze lak moet intensief gepolijst worden om de originele kleur weer tevoorschijn te krijgen. Het aanbrengen van een duurzame wax of coating is noodzakelijk voor behoud van de nieuwe glans.

Interieur reiniging:

Interieur reiniging kan bestaan uit stoffen bekleding reinigen, stofzuigen, hemel reinigen, ramen reinigen, kofferbak ruimte, ontgeuren en deurstijlen.
Kunststoffen verzorgen met een non-siliconen dressing voor een mooie matte finish.

Een stap die nog verder gaat is Detailing. Lees hier meer informatie. Waar bijvoorbeeld ook leerherstel aan toegevoegd kan worden.