Auto Leerherstel

Op zoek naar leerherstel van je auto? In bijna alle gevallen kan ik helpen met het herstellen van de schade.

Veel voorkomende schade's zijn  o.a, instapschade, hand / deurgrepen, kale en versleten sturen, midden armsteunen, schraap schade, krassen, scheurtjes door gebruik, kleurvervaging etc etc.

“dode” huid in je auto

Ja, want dat is leer / leder eigenlijk! De chique of sportieve aankleding in je auto. Jouw eigen leefomgeving in je auto. In de door jou gewenste kleur, patronen en stiksels. Om te beginnen voordat het onderdeel werd in je auto, was het een levend wezen die zichzelf min of meer verzorgde. Niet door ermee naar de schoonheidsspecialist te gaan, maar toch! Misschien wel een leven lang in alle vrijheid onder alle weersomstandigheden. Bovendien en nu zit je erop, je bijna omsluitend, warm, comfortabel, je eigen comfortzone. Daarentegen het veel te verduren krijgt die “dode” huid in je auto.

Weliswaar niet helemaal dood, want leer / leder leeft in je auto, het “ademt” en heeft nog steeds verzorging nodig. Enerzijds vanwege het zitten, glijden, schuiven van materialen, zoals (spijker)broeken, jassen, materialen, scherpe voorwerpen Anderzijds het nat worden door vocht van regen of zweten. Tenslotte zo’n mooi natuurproduct verdient een “afterlife”.  Daarom verwen en verzorg je le(d)er zoals het jou comfort bied.

Leer / leder herstel is een onderdeel van de conditionering van je auto. Autoleerherstel is gespecialiseerd en biedt naast het reinigen en beschermen van je lederen interieur ook leder reparatie / lederherstellingen aan.

Hoe kan ik je helpen?

Bewerkingen van

 • Instapschade
 • Slijtplekken
 • Vlekken
 • Kale plekken
 • Reiniging
 • Voeden
 • Kaal Stuur (her)kleuren / verven / lakken
 • Alle kleuren leder
 • Scheuren en krassen
 • Winkelhaakjes
 • Brandgaatjes
 • Versnellingspook kleuren
 • Gaten van 0,5 mm tot 10cm
 • Herstellen naar originele kleur met bescherming.
 • Adviseren
 • Onderhoud product verkoop

Product Verkoop

Onderhoud en Reinigings producten:

Xeon Leather Cleaner
Xeon Leather Creme

Leerstel Opleiding (B2B)

Opleiding Autoleerherstel

Geïnteresseerd om te auto leerherstel toe te passen? Je wordt geleerd hoe om te gaan met gaten, scheuren, vlekken, kale plekken, instapschade's of zelfs goed reinigen. Je leer de kneepjes van het vak. Met tips en tricks. Na de basisopleiding en de starterskit kan je aan de slag. Door regelmatig bezig zijn met leerherstel ga je met hands-on je reparatie technieken omhoog en doen. Ervaring doe je op met veel herstellingen uit te voeren. In de starterskit vindt je alle tools om je werk te kunnen uitvoeren. Door je basis met gevoel voor kleur, ga ik je verder op weg helpen om je kleuren zo perfect mogelijk te mengen. Want de verf meng je zelf met behulp van een aantal basis kleuren. In kleine hoeveelheden.

Na het volgen van de training wordt aangeraden om een lederen autostoel te machtigen om te demonstreren naar je klanten, of je herstel technieken te optimaliseren.

Gevoel voor kleur, geduld, vaste handen en passie voor dit vak kan je mooie resultaten neerzetten in jouw professie. En veel klanten blij maken met hersteld leer. Ongeacht welke kleur er van toepassing is. Je leert leer (her)kennen om vervolgens fraaie resultaten neer te zetten voor je klanten.

Kosten:
Starterskit € 1599,00 ex btw (compleet met alles wat je nodig hebt om te beginnen)
Dagopleiding € 400,00 ex btw

Voor lunch, koffie, thee en frisdrank wordt gezorgd

Aanvullende informatie. (belangrijk)

Leer / Leder is als een spons. Het absorbeert en transpireert vocht en andere chemicaliën.

Moment van “fabricage” tot eind product is er een proces vooraf gegaan waarin in allerlei behandelingen van het Leer / Leder zijn uitgevoerd m.b.t. drogen, looien, kleuren en langdurig drogen.

Vervolgens wordt het Leer / Leder gebruikt voor het maken van o.a. autostoelen, deurpanelen en dashboards.
De structuur van Leer / Leder is zo complex (net als uw eigen huid), dat bij beschadigingen, gaten en scheuren in veel gevallen deze niet meer 100% te herstellen zijn.
Autoleerherstel.nl tracht de schade zo min mogelijk zichtbaar te laten blijken, met de reparatie van gaten, scheuren en/of (her)kleuren. 100% kleur gelijkheid met lakken, of herlakken van het leder is een utopie.

Doordat het Leer / Leder door de tijd veel te lijden heeft gehad van vocht, zweet, en andere chemicalien is autoleerherstel.nl niet verantwoordelijk voor alle (chemische)reacties die (gaan) ontstaan tijdens en na de reparatie van het Leer / Leder. Op reparaties wordt dan ook geen garantie afgegeven. Alle autoleerherstel reparaties worden met de grootste zorgvuldigheid en zo perfect mogelijk getracht te herstellen. De herstel werkzaamheden vinden dan ook plaats met uw toestemming en vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid.

Andere toepassingen in de auto (industrie)

Reparatie kit
Reparatie kit