In de hedendaagse maatschappij is veel gebaseerd op veiligheid(normen)in wetten en regels, waaronder andere veiligheid en helder zicht in het verkeer. Met de straatverlichting in eco vorm (koude led) is verlichting op straat vaak slechter geworden. Vanuit een visie die vertaald wordt in zo ecologisch mogelijke productieplatformen zijn in de huidige auto-industrie veel van dit soort denkwijzen toegepast.

Eén daarvan is onder andere het toepassen van kunststof koplampen, die gewicht besparen, “vriendelijker” voor mens bij aanrijdingen, het fraaier kunnen vormgeven van de lampen en een optisch mooier geheel vormen met de auto. Helder zicht is een must.

Dat laatste is een gebruikte trend. De kunststof lampen hebben echter ook een nadeel.

Ze verkleuren, vergelen, verweren, worden lelijk, waardoor lichtopbrengst soms in extreme gevallen, een stuk minder wordt of is geworden. Zo sterk zelfs dat ze “waxinelichtjes” geworden zijn. Dit alles door U.V.-straling, was slijtage en goedkopere kunststoffen. Vanuit veiligheid technisch oogpunt, beter om dit aan te pakken en voorkom APK afkeur. Je ziet ze regelmatig, waarvan je denkt, “gaat er bij jou geen lichtje branden?” Je hebt geen of een verstrooid lichtbeeld op straat, (slechte)reflectie van verkeersborden. Uit veiligheid overwegingen voor een ander en jezelf, laat ze herstellen. Creëer helder zicht. Met professioneel herstellen creëer je weer een helder beeld meer veiligheid op straat en een fraaier ogende auto. Daar is iedereen bij gebaat.