Artikelen / Feitjes

Artikelen die betrekking hebben over mijn kijk op items die te maken hebben met  Cosmetisch onderhoud van de auto. Tevens gepubliceerd op LinkedIn.

“een (onder)gewaardeerde professionaliteit”

Uitstraling en looks zeggen veel, zo niet alles, zo ook de verbintenis met je auto.

Als plezierrijtuig, als rijdend kantoor of als je daily drive naar je baan (van inkomsten). Als ondernemer ben je dagelijks bezig met het in standhouden van mijn expertise in cosmetisch onderhoud van auto’s ook wel in de volksmond autopoetser genoemd.

Een vak waar niet iedereen “geschikt” voor is. Het mooi / schoon maken van jouw plezierrijtuig, rijdend kantoor of je daily drive naar je baan (van inkomsten). De professionaliteit, vakkennis, chemiekennis, productkennis waar energie, geld, tijd ingestopt is waar wij als autopoetsers ons geld mee verdienen.

Om u van dienst te kunnen zijn. Niet om simpelweg om te kunnen gaan met een beetje shampoo en beetje poets. Onbekend maakt onbemind is in veel gevallen nog steeds aan de orde. Je (zuur) verdiende centen omzetten in een “dure” auto waarin cosmetisch onderhoud nog steeds een ondergeschoven kindje wordt en is. En daardoor het maar afgekocht wordt als “ïedereen” kan poetsen. Totdat moment dat u ons nodig heeft.

Met vakkennis, chemiekennis, productkennis kan het nooit “tientjes” werk worden, omdat het maar simpelweg (Onbekend maakt onbemind) poetsen is. En zeker als de mens erachter niet kent.

Vervelende krassen, (stinkende) vlekken etc etc, heb je dure vakkennis, chemiekennis, productkennis voor nodig om die in uw ogen ff makkelijk en goedkoop te kunnen oplossen.

Als het allemaal zo simpel was, hadden wij niet bestaan, en iedereen het zelf gedaan. En dat maakt Autopoetser / Carcleaner / Detailer

“een (onder)gewaardeerde professionaliteit”

"Gaat erbij jou een lampje branden?"

In de hedendaagse maatschappij is veel gebaseerd op veiligheidsnormen in wetten en regels, waaronder andere veiligheid in het verkeer. Met de straatverlichting in eco vorm (koude led)is verlichting op straat vaak slechter geworden. Vanuit een visie die vertaald wordt in zo ecologisch mogelijke productieplatformen zijn in de huidige auto industrie veel van dit soort denkwijzen toegepast.

Één daarvan is onder andere het toepassen van kunststof koplampen, die gewicht besparen, "vriendelijker" voor mens bij aanrijdingen, het fraaier kunnen vormgeven van de lampen en een optisch mooier geheel vormen met de auto.

Dat laatste is een gebruikte trend. De kunststof lampen hebben echter ook een nadeel.

Ze verkleuren, vergelen, verweren, worden lelijk, waardoor lichtopbrengst soms in extreme gevallen, een stuk minder wordt of is geworden. Zo sterk zelfs dat ze "waxinelichtjes" geworden zijn. Dit alles door U.V. straling, wasslijtage en goedkopere kunststoffen. Vanuit veiligheids technisch oogpunt, beter om dit aan te pakken en voorkom APK afkeur. Je ziet ze regelmatig, waarvan je denkt, "gaat er bij jou geen lichtje branden?" Je hebt geen of een verstrooid lichtbeeld op straat, (slechte)reflectie van verkeersborden. Uit veiligheids overwegingen voor een ander en jezelf, laat ze herstellen.

Met professioneel herstellen creeër weer een helder beeld, meer veiligheid op straat en een fraaier ogende auto. Daar is iedereen bij gebaat.

Door dik en dun!

Door dik en dun zegt men wel eens! Dun heeft in mijn "Line of Duty" een hele fragiele betekenis. Lak(s) omgaan met middelen van poetsen en polijsten is geen optie. Elke voertuig is weer anders, ook wat auto fabrikanten voor je maken, wat in veel gevallen de emotie te boven gaat. In bijna elke kleur te verkrijgen en te bestellen en onderhouden. Een glanzend gekleurd flinterdun huidje om een stuk staal en / of kunststof, die je zo doet genieten van jouw auto. Voor ieder een andere betekenis als de ander, zo ook het onderhoud van de lak.

Door de wasstraat gaan met je auto of de gewone handwas, poetsen en / of polijsten. Kennis van je auto en haar glanzende dunne huidje en hoe je daar voorzichtig mee om kan gaan. Hoe dik is je laagje glanzende lak nu eigenlijk. DUN!, flinterrrrrrrrdun kan ik je vertellen. Hoe dun?? Dun genoeg om je laten beseffen hoe fragiel je lak is, en het je een andere kijk geeft mbt cosmetisch onderhoud. Vanuit mijn vak kijk ik (al)heel anders naar een auto als de gemiddelde autobezitter.

De dikte van de lak wordt gemeten in de lengtemaat Micron. µm of ook wel mu genoemd. De gemiddelde lakdiktes vanuit de autoindustrie ligt tussen de 90 en 150 micron. Een lakdikte van 150 micron staat gelijk aan 0,15 mm. Meest gebruikte laktype is metallic. Lak met de prachtige twinkle glans en uitstraling. Deze lak bestaat uit drie laagjes, primer, kleur en clearcoat/blank laklaag. Gemiddeld komt dat neer op 0,05mm primer, 0,05mm kleurlak en 0,05mm clearcoat bij nieuwe lak.

Dit wetende! Hoe kijk je nu tegen het cosmetisch onderhoud van je auto aan, of mijn vak en het polijsten van je auto. Kennis van zaken, daar begint het mee, en dan begrijp je dat ik door dik en dun omga met je auto.

"dode huid" in je auto.

Ja, want dat is le(d)er eigenlijk! De chique aankleding in je auto. Jouw eigen leefomgeving in je auto. In de door jou gewenste kleur, patronen en stiksels. Voordat het onderdeel werd in je auto, was het een levend wezen die zichzelf min of meer verzorgde. Niet door ermee naar de schoonheidsspecialist te gaan, maar toch! Misschien wel een leven lang in alle vrijheid onder alle weersomstandigheden. En nu zit je erop, je bijna omsluitend, warm, comfortabel, je eigen comfortzone. En ook nu krijgt het veel te verduren, die "dode" huid in je auto. Niet helemaal dood, want le(d)er leeft in je auto, het "ademt" en heeft nog steeds verzorging nodig, vanwege het zitten, glijden, schuiven van materialen, zoals (spijker)broeken, jassen, materialen, scherpe voorwerpen, wel of niet nat worden van vocht. Zo'n mooi natuurproduct verdient een "afterlife". Verwen en verzorg je le(d)er zoals het ook jou comfort bied.

Le(d)er herstel is een onderdeel van de conditionering van je auto. Autoleerherstel biedt naast het reinigen en beschermen van je lederen interieur ook lederherstellingen aan.

  • Instapschade
  • Alle kleuren leder
  • Scheuren en krassen
  • Gaten van 0,5 mm tot 10cm
  • Herstellen naar originele kleur met bescherming tegen U.V.

Je raakt nooit uit geleerd. 😉

Artikelen
Een leuk project geweest.